Hovedside  |  Mandag  |  Tirsdag  |  Onsdag  |  Torsdag  |  Fredag  |  Lørdag  |  Søndag  |  Skriv til os  
 

Pizza - En god start på ugen

Dette skal du bruge

25 gram gær
1 spsk. olie
½ tsk salt
200 gram hvedemel
1½ dl lunkent vand

Tomatsauce:
1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 ds. flåede tomater
1 tsk paprika
2 tsk oregano
1 ds. tomatpure
Friskkværnet peber
1 tsk basilikum
½ tsk salt

Fyld:
150 gram revet mozzarellaost
200 gram skinke i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler


Sådan bager du pizzaen:

Rør gæren ud i en skål med lunkent vand. Tilsæt olie, salt og hvedemel. Slå dejen sammen, og dæk med et fugtigt klæde. Dejen skal hæve et lunt sted i ca. 40 minutter. Den skal nå dobbelt størrelse.
 
Blandt de flåede tomater, tomatpure og krydderier i en skål. Pil løgene og snit dem fint og tilsæt dem.
Skyl den grønne peberfrugt, befri for kernehuset og skær den i strimler. Skær den kogte skinke skæres i strimler. (Kan evt. købes i strimler)
Efter dejen har hævet, tages den ud på et bord med mel drysset på og æltes igennem. Rul derefter dejen ud til en rund flade.
Kom dejen over på en bageplade med bagepapir. (Fold dejen let sammen, så er det lettere at få den over på bagepladen.)
 
Tomatsaucen fordeles på pizzabunden. Herpå lægges skinke og peberfrugt i strimler. Sidst drysses der mozzarellaost ovenpå pizzaen.


Pizzaen bages i ovn i ca. 25 minutter ved 200°.

             
                                



 
 
 

Copyright 2004 ugemadplan.dk